beeld: Gerda Dendooven  - vormgeving: Gert Dooreman

nieuwe podcast

over normering rond vrouw zijn 

Kan een lichaam nog steeds een machtsmiddel zijn? In de derde aflevering van Wilde Wijven duiken Heleen Debruyne en Sofie Vandamme de geschiedenis in op zoek naar antwoorden over de macht en onmacht van het vrouwelijk lichaam.

Alle afleveringen vind je hier

 

Wilde Wijven op Passa Porta: De power of the pussy

https://deburen.eu/magazine/3224/wilde-wijven-the-power-of-the-pussy

Tijdens het Passa Porta Festival 2021 bespraken Heleen Debruyne en Sofie Vandamme met Rachida Lamrabet, Julie Cafmeyer en Mia Kankimäki of het vrouwelijk lichaam in tijden van #metoo nog steeds macht uitoefen. Een fijn initiatief van deBuren en Passa Porta. Bekijk de opname hier

Wilde Wijven wandelen

We gaan op zoek naar de verborgen vrouw in Oostende. Met verhalen over de borsten van Dikke Mathille, de maîtresses van Leopold II, topless zonnen, zenuwzieke vrouwen en kalmerende baden.

 https://www.kaap.be/wilde-wijven-wandelen

 

 

Met steun van de Vlaamse Overheid

 

 

 

 

 

 

De Letterie 

Organiseert

De Letterie is een plek waar literatuur beleefd wordt. Zij biedt onderdak aan creatieve geesten om in een rustige omgeving, vlak bij de zee, te schrijven, lezen, denken en vooral bezig te zijn met het woord in al zijn verschijningsvormen. Het is een langzame plek, waar tijd genomen wordt om het woord te geven en het woord te nemen, met aandacht voor verdieping, reflectie en interactie - bij voorkeur met een hapje en een drankje, dit in kleine groepen en in verschillende formats. De Letterie richt zich tot een divers publiek, jong en oud, van amateurlezer tot boekenworm, van dagboekschrijven tot scenarist.

Maakt

De Letterie is een broedplek, waar we ideëen omzetten in creaties en plannen in verwezenlijkingen. Recent brachten we 'Wondelingen’ uit en de podcast ‘Wilde Wijven’, samen met Heleen Debruyne.

  • literaire voorstellingen
  •  podcast ‘Wilde Wijven’
  • literaire wandelingen
  • literaire formats 

Vliegt uit

De Letterie is een bevlogen eenvrouwszaak die ook in opdracht werkt, al dan niet ver van de thuishaven.

  • Lezingen en interviews
  • Gastcolleges en masterclasses
  • Jureren
  • Literaire reizen en lessen in Venetie, Parijs, Wenen, Lissabon…