beeld: Gerda Dendooven  - vormgeving: Gert Dooreman

Wilde Wijven wandelen

We gaan op zoek naar de verborgen vrouw in Oostende. Met verhalen over de borsten van Dikke Mathille, de maîtresses van Leopold II, topless zonnen, zenuwzieke vrouwen en kalmerende baden.

 https://www.kaap.be/wilde-wijven-wandelen

Met steun van de Vlaamse Overheid

Wilde Wijven - Op zoek naar 'de vrouwelijke toets'

Een troep makers uit verschillende disciplines, generaties en achtergronden. Een flat, hoog boven de wereld en boven de zee. 

Sofie Vandamme en Heleen Debruyne hebben een gesprek over twee boeken, filmfragmenten, beelden of voorwerpen die voor hun gasten belangrijk zijn. Omdat ze uitdrukking geven aan een bepaald gevoel, aan maatschappelijke normen en verwachtingen waaraan je als kunstenaar moet voldoen of gewoon omdat ze op een bepaald moment veel voor hen betekenden.

 

Met Anne-Mie Van Kerckhoven, Aya Sabi, Lize Spit, Dolores Bouckaert, Elisabeth Ida Mulyani, Hélène Devos, Pauline De Hornois en Gerda Dendooven.

 

Dit tafelgesprek ging door op  vrijdag 20 augustus in de Europatoren in Oostende om 16 uur tot 18 30, op de 27e verdieping. De audioverwerking wordt hier weldra gepubliceerd.

fotoreportage: Annelein Pompe


Met dank aan deBuren, KAAP en het Noodfonds voor Cultuur van de Vlaamse overheid.

nieuwe podcast

over normering rond vrouw zijn 

Kan een lichaam nog steeds een machtsmiddel zijn? In de derde aflevering van Wilde Wijven duiken Heleen Debruyne en Sofie Vandamme de geschiedenis in op zoek naar antwoorden over de macht en onmacht van het vrouwelijk lichaam.

Alle afleveringen vind je hier

 

Wilde Wijven op Passa Porta: De power of the pussy

https://deburen.eu/magazine/3224/wilde-wijven-the-power-of-the-pussy

Tijdens het Passa Porta Festival 2021 bespraken Heleen Debruyne en Sofie Vandamme met Rachida Lamrabet, Julie Cafmeyer en Mia Kankimäki of het vrouwelijk lichaam in tijden van #metoo nog steeds macht uitoefen. Een fijn initiatief van deBuren en Passa Porta. Bekijk de opname hier