Superlifico! 

Een literair Ensorbad gevolgd door vier schrijfkabinetten op het strand

 

Wie zijn ze, die baders die zich in weer en wind laten meevoeren door de golven, die altijd staan springen voor een frisse duik of vier seizoenen lang met een glimlach het wilde water van de zee in lopen? 

 

Een diverse groep schrijvers neemt vier keer – elk seizoen – plaats in een strandkabinet aan de vloedlijn om er zwemmers te observeren. Ze maken, met de nodige humor, portretten van de baders. Portretten van vrouwelijkheid, mannelijkheid en alles daartussenin, van lichamelijkheid en nattigheid, met een vleugje ondeugendheid en erotiek. Geïnteresseerde baders gaan tijdens een schrijfkabinet in gesprek met een van de schrijvers. Ze praten over een bijzonder zwemverhaal, over de zee in haar  wispelturigheid, over de schoonheid van een ochtendduik, of het lief dat ze in de zee hebben ontmoet. Of misschien hebben ze een bijzonder zeeritueel, zoals iemand die elk oudejaar de zee ingaat, om het jaar af te sluiten en vernieuwd en verfrist te herbeginnen. 

De schrijver maakt notities tijdens deze individuele gesprekken en werkt deze uit tot een mooi badersportret. 

Lees hier de portretten van de baders

Kom baden op de onderstaande data voor een portret van jezelf als bader

zaterdag 6 januari:

Schrijfkabinet#1 o.l.v. Heleen Debruyne – de nieuwjaarsduik

zondag 10 maart: Schrijfkabinet #2 o.l.v. Tülin Erkan 

9 tot 11u: schrijven op het strand ter hoogte van Thermae Palace 

zondag 30 juni: Schrijfkabinet #3 o.l.v. Caro Van Thuyne 

  • 11 tot 13u: een opwarming portretschrijven op strand ter hoogte van TROON
  • 13 tot 15u: schrijven op het strand, inclusief feedback op de teksten ter plekke

zondag 15 september: Schrijfkabinet #4 o.l.v. Twiggy Bossuyt

  • 11 tot 13u: een opwarming portretschrijven op strand ter hoogte van 'de horloge' ( Kemmelbergstraat)
  • 13 tot 15u: schrijven op het strand, inclusief feedback op de teksten ter plekke

Superlifico is een project van De Letterie vzw in samenwerking met Stad Oostende, kleinVerhaal vzw, FAAR, Hyster-x, KAAP en Conservatorium aan Zee en Beau-fort strandtenten

Dit project maakt deel uit van Ensor 2024, het veelzijdige stadsfestival met tal van expo's en spraakmakende evenementen ter ere van het 75-jarig overlijden van kunstenaar James Ensor.

 

annulatiebeleid: 

Je kan alleen annuleren om medische redenen ( met doktersattest) tot 4 weken voor de start van de cursus, daarna annuleren is niet meer mogelijk.  Indien je wilt annuleren (meer dan 4  weken voor de start), behouden wij ons het recht om hiervoor annulatiekosten, zijnde 25% van het aankoopbedrag aan te rekenen. Bij annulatie binnen de 4 weken of bij een no show, kan je geen aanspraak maken op enige terugbetaling.