Boeken met Guinness en McGuinness 

Passa Porta en De Letterie ontvangen dit voorjaar Patrick McGuinness. McGuinness heeft op de longlist gestaan van de Man Booker, op de shortlist van de Costa First Novel en hij kaapte onder meer de Writers' Guild Award for Fiction weg. Hij groeide grotendeels op in België, woonde daarna zowat overal en is momenteel hoogleraar in Oxford.

In 2013 was Patrick McGuinness writer-in-residence in Passa Porta. In 2024, het jaar van 20 jaar Passa Porta, keert hij terug naar Brussel om te werken aan een boek waarin Oostende en Marvin Gaye een rol zullen spelen. Vandaar dat hij, na zijn verblijf in Passa Porta, richting Oostende komt om van 1 tot 14 april in De Letterie verder te werken aan dat nieuwe boek over Oostende. Die schrijftijd sluit hij af met een masterclass voor onze Letteristen, die we openstellen voor een beperkt aantal andere mensen. 

We werken naar de masterclass toe met 3 bijeenkomsten die telkens focussen op een van zijn boeken. Dichter Idwer de la Parra, die onlangs de Awater Poëzieprijs won, leidt de eerste bijeenkomst op 24 februari  rond de poëziebundel Blood Feather.

Op 23 maart lezen we  'Other People’s Countries'.  Aan de hand van deze boeken bespreken we thema’s als thuisloosheid, tijd en ouder worden, grenzen, hybride identiteiten en het fenomeen van de (moeder)taal, de meertaligheid en de relatie tussen taal en geschiedenis.

De laatste bijeenkomst vindt plaats op 13 april, vlak vóór de masterclass zelf.  We bespreken dan samen met De Letteristen zijn recentste roman Throw Me to the Wolves.

Tijdens de masterclass gaat Patrick Mc Guinness dieper in op de vraag hoe je als auteur verschillende genres overstijgt en hoe je je materiaal over genres heen aanpast. Daarnaast is er tijd en ruimte voor gesprek over eigen onderwerpen en vragen. 

De borrelnootjes staan al fris en de Guinness ligt klaar, of omgekeerd. Meedoen?

Praktisch 

Leessessies:

zaterdag 24 februari van 16 tot 18 u.

zaterdag 23 maart van 16 tot 18 u.

zaterdag 13 april van 14 tot 16 u.

Masterclasss:

zaterdag 13 april van 16 tot 18 u.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Plaats: De Letterie

Voertaal? De boeken zijn Engelstalig, de leessessies gaan door in het Nederlands en de Masterclass zal dan weer in het Engels zijn.

Boeken bestellen? Blood Feather en Throw Me to the Wolves kan je bij onze partner De Witte Zee bestellen met 10% korting. Other People's countries kan je alleen tweedehands vinden of via amazon.com. 

Meer info? Mail naar deletterie@gmail.com.

Prijs en inschrijven

Prijs:

  • Drie leessessies: 75€ 
  • Drie leessessies en masterclass: 140€ 

Je bent pas ingeschreven na betaling op de rekening van De Letterie: BE30 7340 6684 2911

Zet in de mededeling: je naam + McGuinness. 

 

annulatiebeleid: 

Je kan alleen annuleren om medische redenen ( met doktersattest) tot 4 weken voor de start van de cursus, daarna annuleren is niet meer mogelijk.  Indien je wilt annuleren (meer dan 4  weken voor de start), behouden wij ons het recht om hiervoor annulatiekosten, zijnde 25% van het aankoopbedrag aan te rekenen. Bij annulatie binnen de 4 weken of bij een no show, kan je geen aanspraak maken op enige terugbetaling.