SOFIE VANDAMME
Euphrosina Beernaertstraat 29
8400 Oostende
0487649081

  

 

 

LIES POIGNIE
Bovekerkestraat 78
8680 Bovekerke
0486750583

 

 

 

In de vorige eeuw had mijn vader een ‘laiterie’ aan ‘Petit Paris’ in Oostende: Laiterie Godelieve. Na jarenlange omzwervingen in Amsterdam, Gent en elders dreef een irrationele drang naar zee mij terug naar Oostende. Dat was voor mij de plek om een letterenhuis te starten: De Letterie!

De Letterie verenigt mijn ve­­le passies en interesses rond het woord en verbeelding, opgedaan tijdens mijn studies in de sociale en culturele wetenschappen en vooral tijdens mijn doctoraat over literatuur en geneeskunde. De Letterie wordt gevoed door mijn expertise op het kruispunt tussen literatuur, de kunsten en de psychiatrie en door mijn ervaring  als schrijfdocent en onderzoeker aan het KASK. 

 

 

Lies Poignie houdt van woorden, ademt tekst, leeft tussen, onder, in en rond boeken. Na vele jaren binnen de uitgeverswereld, koos ze ervoor om als zelfstandige verschillende rollen te combineren. Haar gulzigheid, nieuwsgierigheid, creativiteit en zin voor sterke samenwerkingen komen nu samen in haar activiteiten als uitgever, redacteur, copywriter, programmator en organisator. Bij De Letterie inspireert, coacht en enthousiasmeert ze beginnende en ervaren schrijvers en ontwikkelt ze mee de literaire workshops.