Schrijversresidenties

In de ruime residentieflat staan schrijftafels in de twee slaapkamers met uitzicht op de stad en het hinterland en in de grote woonruimte kijk je uit over de zee en de  havenmonding.  Er is een printer, een scanner en de nodige rust om te schrijven. De basisprijs voor een verblijf is 450€/week, 750€ voor 2 weken, last-minute 350€/week. Voor langere verblijven wordt een offerte gemaakt.

 

Ongestoord werken aan je schrijfproject in een inspirerende omgeving in Oostende? De Letterie biedt je de juiste omkadering om gefocust vooruitgang te boeken met je manuscript. Je kan schrijven in het statische pand van De Letterie of 27 hoog in de wolken met zeezicht, al dan niet met individuele coaching. 

Naargelang je specifieke behoeftes als schrijver bieden we verschillende residentieprogramma's aan, zowel talentontwikkelingsresidenties. met intensieve begeleiding en feedback als mid-careerresidenties voor schrijvers die tijd en ruimte zoeken om in alle rust verder te schrijven.

 

Er is niets dat ik liever wil. Ik ben aan zee om mezelf los te gooien, het beknelde hoofd, de rigide heup, de houten nek, de verkrampte schouder los te gooien. Thuis ben ik als een pangolin rond het manuscript op mijn schrijftafel gegroeid, de schubben opgezet tegen de wereld en haast verstikt door de beklemming van mijn onderwerp. Ik ben hier om me weer even te ontrollen, mijn schouders te rechten, mijn longen eens goed open te zetten. Onderwijl eerst een stukje te schrijven voor een broodheer, een paar brieven, en het laatste essay voor mijn rubriek over wild lezen. Om daarna hopelijk met hernieuwde krachten terug in mijn manuscript te stappen. “Steeds ronddansen in dezelfde werkkamer kan tot onmacht leiden,” zegt Walser tegen Seelig in het boek dat mijn redacteur gisteren voor me meebracht. Kijken naar zee en wolken is goed om het schrijfhoofd los te gooien, zee en wolken op papier zetten is goed om de schrijfspieren los te gooien.

Uit: Caro Van Thuyne Bericht van de zevenentwintigste verdieping op Het kleine kijken

Info en tarieven: mailtje naar deletterie@gmail.com

 

Wie graag in het herenhuis van De Letterie vertoefd, kan het hele pand huren  de eerste twee weken van juli. Op andere momenten kan je een kamer huren en gezellig werken in het gezelschap van De Letteristen.

info en beschikbaarheid: deletterie@gmail.com

annulatiebeleid: 

Je kan alleen annuleren om medische redenen (met doktersattest) tot 4 weken voor de start van het verblijf, daarna annuleren is niet meer mogelijk.  Indien je wilt annuleren (meer dan 4 weken op voorhand), behouden wij ons het recht om hiervoor annulatiekosten, zijnde 25% van het aankoopbedrag aan te rekenen. Bij annulatie binnen de 4 weken of bij een no show, kan jij geen aanspraak maken op enige terugbetaling.