Individuele begeleiding

De Letterie biedt schrijfcoaching aan voor auteurs van fictie, non-fictie, poëzie, scripties en thesissen. Een individueel traject start altijd met een intakegesprek van een tweetal uren. Vooraf bezorg je een tekst van maximum vier pagina’s, die we tijdens de kennismaking bespreken. We bekijken je concept, je schrijfstijl en formuleren duidelijk wat je precies verwacht van de begeleiding. Op basis van dit gesprek bieden we je een van onze vier vormen van schrijfcoaching aan:

 

1. Redactionele begeleiding

Je hebt een tekst af, maar je hebt inhoudelijke vragen of je voelt dat je tekst nog redactie nodig heeft? We geven redactioneel en inhoudelijk advies aan auteurs die een tekst willen (laten) redigeren.

2. Maandelijkse coaching

Je hebt het schrijven onder de knie en je werkt zelfstandig aan je project. Een keer per maand spreken we af voor een feedbackgesprek van een tweetal uur. We bespreken concrete stukken tekst of specifieke vragen waarmee je worstelt.

3. Intensieve begeleiding

Je hebt een schrijfplan, maar je kunt hulp gebruiken bij het uitwerken van het idee, de structuur en de indeling, de informatieverwerking, het uitwerken van het plot, …

4. Meeschrijven

Je hebt een verhaal in je hoofd, maar je wilt graag dat wij dat voor jou vertalen in een vlotte, leesbare tekst. Wij luisteren naar jouw verhaal of boodschap en wij zetten gesproken woord om in tekst.

 

PRAKTISCH

De coaching gebeurt live of online, afhankelijk van de mogelijkheden. 
Om ons optimaal te kunnen voorbereiden, ontvangen we je tekst graag een week voor het intakegesprek.

TARIEVEN

Een intakegesprek, inclusief feedback op je doorgestuurde fragment, kost 60€.

Betaling van coaching gebeurt per uur, zowel de voorbereiding als de gesprekken.

Voor intensieve begeleiding en meeschrijven wordt een offerte gemaakt van het totaalpakket.